U9 Wit speelt eerste tornooi van dit voorjaar

Deze middag (20/04/19), onder een zomerse zon, trok de witte ploeg naar Voorde voor hun eerste tornooi van deze lente.
 
De eerste tegenstander was Voorde zelf. Het was een gelijkopgaande match met mooi voetbal langs beide kanten. Tot één minuut voor tijd stonden we 2-3 voor. Een afgeweken bal op het einde zorgde voor een 3-3 eindstand.
 
De volgende tegenstander was Jong Lede, op papier de sterkste van al de deelnemers. Onze jongens waren verrast van hun manier van spelen, lange ballen en 2 zeer snelle flanken. Wij probeerden te voetballen en dat lukte ons soms ook, in de afwerking zat het ons niet mee. Uiteindelijk was het de sterkste ploeg die won. 1-4 verlies.
 
Onze derde match was zoals het derde kwartier van onze meeste competitiewedstrijden... Tegen een tegenstander, SK Leeuw, waar we normaal de betere van zijn, lieten we ons gewoon wegdrummen. We waren nergens, niets leek te lukken. De trainer van SK Leeuw had ons voordien bezig gezien en vertelde dat hij niet had verwacht om met de winst kunnen te gaan lopen. 2-3 verlies.
 
Munkzwalm was onze laatste tegenstander. De jongens leken verstaan te hebben dat ze iets moesten recht zetten. Ze starten wervelend aan de wedstrijd en bleven dit heel de wedstrijd volhouden. Vroeg storen, ons spel opleggen, mooie combinaties,... 1-7 winst.
 
Uiteindelijk werden we 5de. 
 
De 2 keepers, Mats en Matteo, hebben een sterk tornooi gekeept. Had iedereen 'wakker' geweest van bij het begin zat er zeker meer in. Toch was het een mooi tornooi, de jongens hebben 3 matchen gedaan wat ze graag doen... en dat is voetbal spelen met inzet en plezier.
 
Dank aan de vele supporters voor de vurige en positieve aanmoedigingen!