U8 Groen te sterk voor Mazenzele-Opwijk

U8 groen zette vandaag alweer een sterke prestatie neer. Tegen Opwijk kwam het team van Randy nooit in de problemen. Meer zelfs: het zette een monsterscore neer van 2-19.

 

Minuut 1-15

 

Zoals we gewend zijn van dit groen-witte elftal, lag de druk meteen hoog. Al na enkele seconden eiste Milan de bal op, maar verder dan een gekraakt schot kwam hij niet. Opwijk hield de deur goed op slot en zette telkens met 3 man druk op de bal.

 

Hun samenspel vlotte echter niet bijzonder goed en daar wist Milan twee keer slim van te profiteren. Enkele minuten later knalde Frenn de 0-3 binnen en dankzij goed voorbereidend werk van Toon R. kon ook Thor net voor de eerste rust zijn eerste doelpunt maken.

 

Het resultaat doet het niet meteen vermoeden, maar Wambeek had moeite om een opening te vinden in de Opwijkse organisatie. Warre speelde daarbij een belangrijke rol door zijn goede spelopbouw van achteruit. Zijn harde werk en spelinzicht verdienen op z’n minst een eervolle vermelding.

 

Minuut 15-30

 

Na een trosje pitloze druiven betraden onze jongens, wél met pit, opnieuw het veld. Hoewel onze boys zich vaak lieten meeslepen in het ‘zwermvoetbal’ van de thuisploeg (met z’n allen op de bal), wisten ze de score in het tweede kwartier uit te diepen tot 0-10. Frenn, Aquils, Julius, Warre en tweemaal Toon R. pikten hun goaltje mee. Hier en daar tekenden we enkel doordachte passes op, maar al bij al haalde het samenspel niet het niveau van vorige week. Ach, wie maalt daar ook om bij zo’n mooie voorsprong.

 

Minuut 30-45

 

Het derde kwartier was het beste uit de wedstrijd. Wambeek speelde bevrijd en onze jonge voetballertjes vonden elkaar weer zonder moeite. Julius legde een uitstekende voorzet van Frenn soepel in doel en nog meer mooie acties volgden. Met nog een hattrick bracht Frenn zijn totaal op 5 doelpunten. Wat betekende dat ook alweer?

 

Aan de overkant tekenden we ook een enkele uitbraak van Opwijk op. Toon B. moest alles uit de kast halen, maar hield zijn netten schoon. Ironisch genoeg gaf hij daarna de bal zomaar aan de tegenpartij, die dankbaar de eerredder binnenlegde. Thor maakte dit in geen tijd weer goed door eerst met links en daarna met rechts uit te halen. Niks gebeurd.

 

Minuut 45-60

 

In het laatste kwartier kwam de thuisploeg iets vaker voor het Wambeekse doel, en dat leverde hen een verdiende tweede doelpunt op. Toch leverde Milan als doelman goed werk, vooral door zijn doordachte passen. Vooraan zorgde Thor eerst voor een plaatselijke luchtverplaatsing, maar in de herneming raakte hij de bal wél en schoot hij hard voorbij de keeper.

 

Enkele minuten deed hij dat opnieuw, dit keer met een perfect uitgevoerde lob. Ook hij liet daarmee zijn vijfde optekenen. Alsof Frenn zijn plaats als topscoorder niet wilde delen, schoot hij in extremis zijn nummer 6 voorbij de Opwijkse doelwacht. Fenomenaal!

 

Tegen deze compact spelende ploeg toonde Wambeek andermaal wat het waard is. Individueel talent gecombineerd met een uitstekende teamgeest zorgden voor een spectaculaire eindstand. Een mens zou er ‘dorst’ van krijgen…

 

Opwijk – Wambeek: 2-19

 

Tekst: Tim

Foto: Tim