U7 Wit wint overtuigend van Huldenberg

In het verre Huldenberg lag de synthetische grasmat te blinken in de zon. Geen spoor meer van de sneeuw die een dag eerder het hele land had bedekt. Ideale omstandigheden dus voor onze jongens om hun uitstekende vorm van de voorbije weken te bevestigen.
 
Wambeek begon wat aarzelend aan de match, maar had wel het overwicht. Dat was voornamelijk te danken aan een ijzersterke Stan. Al na 30 seconden haalde hij een eerste keer uit, maar trof de paal. Het was slechts uitstel, want 2 minuten later schilderde hij de bal heerlijk voorbij de Huldenbergse doelwachter: 0-1. Aan de overkant liep het iets minder vlot. De onfortuinlijke doelman Milan liet de bal knullig door zijn benen glippen en moest toestaan dat Huldenberg langszij kwam: 1-1.
 
Het motiveerde de groen-witten alleen maar om vol voor de aanval te kiezen. Stan werkte een lange run koelbloedig af (1-2) en pakte kort daarna uit met een magistrale voorzet. Thor kwam net te kort om er zijn voet tegen te zetten. De enigen die daarvan niet onder de indruk leken, waren de tegenspelers. Na een knappe actie maakten ze er 2-2 van en niet veel later zelfs 3-2. Thor zorgde er in extremis voor dat we dan toch niet met een achterstand moesten gaan rusten: hij legde de 3-3 koelbloedig tegen de netten.
 
Het tweede kwartier was er een om duimen en vingers bij af te likken. Stan liet een hattrick optekenen en daarna zelfs zijn vierde en vijfde van de match (bedankt voor de tournee, Stijn en Eva!) Maar ook de andere spelers toonden zich. Zo ontfutselde Vic achteraan de bal en legde hem droog binnen, schuimde Frenn de flanken af op zoek naar zijn eerste treffer en verraste Toon R. de keeper bijna met een lob. Ook Julius ging naarstig op zoek naar een goal. Het aanvallende spel zorgde wel voor veel ruimte achter onze verdediging, maar doelman Thor toonde zich onverschrokken en pakte uit met enkele spectaculaire reddingen. Ruststand: 3-7.
 
In het derde kwartier kwam het spel weer in evenwicht. Huldenberg loerde op de counter en wist een nochtans goed keepende Toon R een aantal keer te verschalken. Wambeek vond niet direct een antwoord en moest toestaan dat de tegenstander naderde tot 6-7. Het werd zelfs helemaal spannend toen de thuisploeg bij het begin van het laatste kwartier langszij kwam na alweer een sluwe counter: 7-7.
 
De Wambeekse supporterskern besloot daarop zijn gezangen nog eens boven te halen. Het hielp! Na knap samenspel van Milan en Julius bracht Vic met z’n tweede de ploeg weer op voorsprong: 7-8. Randy z’n boys hadden hun tweede adem gevonden en besloten voor een afgetekende zege te gaan. Milan haalde uit met een onhoudbare knal  (7-9) en Frenn zag zijn vele pogingen dan toch bekroond met zijn eerste én tweede doelpunt van de wedstrijd. Eindstand: 7-11.
 
Net als vorige week speelden Randy z’n boys een dijk van een wedstrijd. Het inspireerde de trainer om zijn spelers uitgebreid te feliciteren en samen tot tien maal toe ‘KFC… WAMBEEK!’ te scanderen. Proficiat met deze uitstekende prestatie, jongens! De mannen van Oetingen zijn gewaarschuwd…
 
Huldenberg – Wambeek: 7-11
 
Tekst & foto: Tim