U17 Wit herpakt zich na de pauze

FC Beigem - KFC Wambeek Wit 5-7
 
Selectie: Sam, Fé, Julian, Kilian, Brecht, Anthony, Brian, Sander, Kylian, Lennert, Raul, Maarten, Tijn, Simon
 
Spelverloop: 0-1 Raul (Fé), 1-1, 2-1, 3-1 ; rust ; 3-2 Sander, 3-3 Raul (Maarten), 3-4 own-goal (Raul), 3-5 Kylian (Anthony), 3-6 Kylian (Sander), 4-6, 5-6, 5-7 Kylian (Sander)
 
Kort verslag: Het vroor de stenen uit de grond toen we vanmorgen koers zetten richting Beigem. Spelen op dergelijke bevroren ondergrond is niet meteen een cadeau maar gelukkig schotelde Beigem ons een netjes gebold terrein voor zodat het risico op ongelukken tot een minimum kon worden beperkt.
Wambeek begon gedreven aan de partij en na amper twee minuten zonderde Fé, Lennert alleen af voor doel die de 0-1 tegen de netten schoot. Wambeek blijft nadien de wet dicteren maar zowel Kylian als Raul laten de mogelijkheid liggen om de score te verdubbelen. Aan de overzijde krijgt Beigem een discutabele vrijschop voor een terugspeelbal maar het verzilvert die kans wel meteen: 1-1. Het slaat de groen-witten blijkbaar uit hun lood en het lijkt wel of iemand op de indommelknop heeft geduwd. Beigem komt plots veel vinniger voor de dag en bij Wambeek lijkt de gretigheid zoek. De 2-1 laat niet snel op zich wachten en net voor de pauze wordt ook nog een licht gefloten vrijschop los door de muur in doel getrapt. We gaan rusten bij een 3-1 achterstand.
 
Na de rust moet gelukkig iemand op de powerknop hebben geduwd en de bezoekers drukken de thuisploeg meteen terug. Sander kan de bal onderscheppen en zo al meteen voor de aansluiting zorgen. Niet veel later krult Maarten een vrijschop tegen de paal, de bal rol opnieuw het veld in maar Raul is goed gevold en zorgt voor de gelijkmaker. Een Wambeek onder stoom nu gaat er ook meteen op en over. Sander houdt goed het overzicht en legt de bal breed voor Raul die hem langs de doelman devieert. Het is uiteindelijk een teruglopende verdediger van Beigem die het leer in eigen doel verlengt. In amper tien minuten na de rust trekt Wambeek de scheve situatie weer recht. Nog in die derde periode zet Anthony, Kylian alleen voor de doelman die voor de iets meer geruststellende 3-5 zorgt. Als diezelfde Kylian er in de laatste periode ook nog 3-6 van maakt lijkt de klus geklaard. Beigem is echter niet diezelfde mening toegedaan en knokt zich toch weer in de match. Een foutje achterin wordt genadeloos afgestraft en via alweer een vrijschop - die overigens heerlijk wordt binnen gekruld - vindt de thuisploeg opnieuw de aansluiting. Gelukkig gaat Wambeek niet panikeren en kan Kylian alle druk wegnemen door zijn derde van de voormiddag te laten optekenen.
 
Wambeek graait zo opnieuw de volle buit mee en kan met vertrouwen gaan uitkijken naar het burenduel tegen Ternat komende zaterdag ...