U17 Wit beslist wedstrijd in laatste kwart

U17 Wit - Eendracht Hekelgem 5-2
 
Selectie: Yben, Tijn, Gianni, Sebastiaan, Kobe (C), Anthony, Thijs, Ruben, Raul, Adam, Emmanuel, Kilian, Max, Lennert
 
Spelverloop: 1-0 Emmanuel (Anthony), 2-0 Lennert, 2-1 ; rust ; 2-2, 3-2 Raul, 4-2 Thijs (Lennert), 5-2 Lennert
 
Kort verslag: Wambeek kreeg een tot dusver nog onbekend Eendracht Hekelgem op bezoek. Maar na de knappe zege van vorige week waren de groen-witten vastberaden om ook vandaag de 3 punten thuis te houden. En die gedachte is van bij de aftrap zichtbaar. Wambeek kampeert voortdurend op de helft van de bezoekers maar morst in eerste instantie met de kansen. Na een kwartier lijkt de ban dan toch gebroken als Ruben de bal met z'n rechter netjes in de rechterbenedenhoek plaatst maar Emmanuel, die in de baan van het schot liep én bovendien offside stond, zorgt er voor dat het feestje uiteindelijk niet doorgaat. De boomlange spits van Wambeek zet het foutje even later evenwel zelf recht als hij een gekraakt schot met links van Anthony in doel devieert en zo de score opent. Op de verdubbeling van de score hoeven we niet al te lang te wachten. Na een hoekschop wordt een poging van Thijs eerst nog geblokt maar Lennert aarzelt niet in de rebound. Met een stevige pegel knalt hij de 2-0 op het scorebord. De thuisploeg blijft hongerig maar bij Hekelgem staat er ook een geweldige doelman in doel. Tot twee keer toe houdt hij een gemaakt doelpunt uit zijn netten. Mede hierdoor blijft Hekelgem in de wedstrijd en als de bezoekers slordig uitvoetballen bij Wambeek genadeloos afstraffen, keert ook het geloof bij de rood-witten terug. We gaan rusten bij een 2-1 tussenstand.
 
Na de koffie komt Hekelgem het enthousiasts uit de kleedkamer. Een kwartier lang komt Wambeek maar zeer moeilijk onder de druk van de bezoekers vandaan. Bij een poging vanop links pareert Yben het leer met de voet maar tegen de rebound heeft hij geen verweer en dus kunnen we met nog een klein half uur op de klok weer van vooraf aan beginnen: 2-2. Het lijkt een wake-upcall te zijn voor de thuisploeg dat plots weer beter gaat voetballen. Als Kobe neergehaald wordt in de zestien, lijkt een penalty soelaas te kunnen brengen maar de scheidsrechter is mild voor Hekelgem en legt de bal net buiten de zestien. De vrijschop van Kilian gaat voorlangs. En even later gebeurt het dan toch. Na wat geharrewar voor doel gaat de inzet van Raul net over de doellijn. Er is wat discussie bij de bezoekers maar de scheidsrechter meent het goed te hebben gezien en keurt het doelpunt toe. Hekelgem probeert de bakens nog wel te herzetten maar het is vooral Wambeek dat kansen blijft versieren. Op de bevrijdende 4-2 is het wachten tot 8 minuten voor tijd als Thijs na een corner van Lennert de bal netjes in de verste hoek plaatst. De wedstrijd lijkt beslist nu. Doch om alle twijfel weg te nemen scoort Lennert er ook nog eentje in de slotminuten om alzo de 5-2 eindcijfers op het wedstrijdblad te laten noteren. 
 
Wambeek opent op die manier met een knappe en verdiende 6 op 6 en gaat zo samen met Asse-ter-Heide mee aan kop. Volgende week trekken de U17 Wit naar het veld van Leeuwkens Teralfene...