U17 Wit behoudt maximum na thriller tegen ITNA Itterbeek

U17 Wit - ITNA Itterbeek 4-2
 
Selectie: Yben, Tijn, Anthony, Kobe (C), Sam, Robbe, Ruben, Thijs, Lennert, Emmanuel, Raul, Max, Adam
 
Spelverloop: 0-1, 1-1 Thijs, 2-1 Raul, 2-2 ; rust ; 3-2 Thijs (Adam), 4-2 Lennert (Adam)
 
Kort verslag: De match vandaag begon met enkele minuten vertraging aangezien de scheidsrechter niet was komen opdagen en een vader uit het Itterbeekse kamp diens verantwoordelijkheid overnam. Als leider in de stand staat Wambeek met vertrouwen te voetballen maar ITNA Itterbeek toont zich een felle tegenstander en geeft meer dan stevig weerwerk. De bezoekers proberen het hoofdzakelijk van op afstand en bij één van die pogingen is het raak. Yben staat als aan de grond genageld als de bal achter hem in doel verdwijnt. De doelman aan de overzijde ervaart even later hetzelfde gevoel als Thijs bij een hoekschop een Olympische goal lukt. Hij krult de bal rechtstreeks binnen. In het tweede kwart toont Raul dat hij dat ook kan van aan de andere zijde. Ook zijn hoekschop waait achter de doelman in de verste hoek binnen. Itterbeek is niet echt aangedaan en voetbalt zich terug in de wedstrijd. Nog voor de rust hangen de bordjes weer in evenwicht als de bezoekende spits, randje buitenspel, de 2-2 voorbij Yben schuift.
 
Ook na de rust blijven we twee zeer aan elkaar gewaagde teams bezig zien. In het derde kwart laat Adam wel een unieke mogelijkheid liggen om opnieuw op voorsprong te komen. Na aandringen van Emmanuel werkt de doelman van Itterbeek de bal onzorgvuldig weg in de voeten van Adam die de bal zomaar in het lege doel zou kunnen schieten. De onzelfzuchtige Adam opteert echter voor een pass naar Emmanuel die jammer genoeg nog buitenspel stond. In het vierde kwart maakt Adam zijn foutje echter goed. Hij gaat achter en net iets te diepe bal aan over links en haalt hem nog nipt. Hij is de ver uitgekomen doelman te slim af en kan het leer voor doel brengen waar Thijs prima komt ingelopen om de 3-2 voorsprong op het bord te schieten. Met nog een kwartier op de klok biedt Itterbeek nog heel wat weerwerk maar de bezoekers wringen nog enkele goede mogelijkheden de das om. Als de scheidsrechter zich richting het wedstrijdslot langzaamaan als 'uitfluiter' gaat profileren krijgen de bezoekers enkele goedkope vrijschoppen en zelfs hoekschoppen die er eigenlijk geen zijn. Bij één van die hoekschoppen wordt het wel heel heet als in de scrimmage de bal tot twee keer toe de paal raakt maar uiteindelijk toch kan worden ontzet. Rechtvaardigheid geschiedt! Wambeek kan vijf minuten voor tijd de druk enigszins van de ketel halen als Lennert er op de tegenaanval met een heerlijke lob over de doelman 4-2 van maakt. Met nog vijf minuten op de klok lijkt de thuisploeg de schaapjes nu wel op het droge te hebben. De gelegenheidsscheidsrechter krijgt helemaal in het slot de zenuwen niet meer onder controle en verliest zijn beheersing als hij het supportersprotest langs de zijlijn niet meer de baas kan. Hij maakt ongeveer anderhalve minuut te vroeg een einde aan de wedstrijd. Een actie waar ze bij Wambeek natuurlijk niet om balen. 
 
Met negen op negen prijken de groen-witten nu helemaal alleen bovenaan de rangschikking. Volgende week wacht een verplaatsing richting Mazenzele...