U17 Groen vindt geen bondgenoot in de wind

SK Leeuw - U17 Groen 5-1
 
Selectie: Sam, Fé, Guus (C), Kilian, Brecht, Anthony, Robbe, Brian, Lennert, Simon, Raul, Isaak, Kylian
 
Spelverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 ; rust ; 4-1 Kylian (Lennert), 5-1
 
Kort verslag: Het verslag van deze wedstrijd kunnen we heel kort houden omdat we nauwelijks een echte wedstrijd hebben gezien. De wel zeer stevige wind zorgde ervoor dat er van een leuke pot voetbal niet echt sprake kon zijn. Wambeek koos ervoor om tegen de wind in te starten. Dat lijkt in eerste instantie geen verkeerde keuze te zijn tot de thuisploeg een goedkope vrijschop krijgt. Sam heeft geen verweer tegen het leer dat gedragen door de wind tegen hoge snelheid in doel verdwijnt. >Bij het tweede en derde tegendoelpunt krijgt Wambeek de bal door de tegenwind niet weg achterin. Na balverovering lijken de schoten van Leeuw wel kanonskogels. Doelpunt nummer vier is opnieuw een vrijschop van ver die door de wind los de kruising wordt ingeblazen.
 
Na de pauze moet Wambeek met de wind in de zeilen een achterstand van maar liefst 4 tegentreffers zien goed te maken. Die bonus bezorgt de thuisploeg de nodige moed om het de bezoekers wel heel moeilijk te maken. Na tien minuten in die tweede helft lukt het voor Wambeek toch al een eerste keer. Een hoge voorzet van Lennert wordt door Kylian overhoeks binnen gekopt. Het zal echter bij die ene treffer blijven voor de groen-witten want de vrijschoppogingen van Guus kennen minder meeval dan diegene van de thuisploeg. Eentje wordt gestopt door de doelman en de twee anderen waaien nipt over doel. Ook een afstandspoging van Brian zeilt rakelings naast. Wambeek blijft met de moed der wanhoop proberen doch in zijn enthousiaste drang naar voor raakt de organisatie achtering wat verloren te gaan waardoor SK Leeuw er zelfs in slaagt om tegen de wind in zelf nog een keer te scoren. Het schot lijkt echter ver over doel te gaan waaien maar de wind zorgt ervoor dat het leer boven het hoofd van Sam plots naar beneden en in doel wordt geduwd.
 
Veel conclusies gaan we hier niet uit trekken aangezien het weer vandaag een iets te grote invloed had op het spel.Hopelijk kan er aanstaande zaterdag mooier voetbal op de mat worden gelegd als Lennik op bezoek komt...