U17 Groen moet knokken voor drie punten

U17 Groen - Herne 2-1
 
Selectie: Sam, Fé, Guus (C), Kilian, Brecht, Anthony, Joos, Thijs, Simon, Lennert, Raul, Gianni
 
Spelverloop: 0-1 ; rust ; 1-1 Raul (Guus), 2-1 Raul (Fé)
 
Kort verslag: Na een algemeen forfait, een plaatselijke afgelasting en een algemene afgelasting was onze U17 Groen op speeldag 4 eindelijk aan zet. Voor hun eerste competitiewedstrijd kregen de Groenen Herne op bezoek. Na zo'n lange (spel)droogte hadden ze er bij de thuisploeg natuurlijk zeer veel zin in, al nodigde de zompige ondergrond niet echt uit om oogstrelend voetbal op de mat te toveren. Het bleek dus uit te gaan draaien op een potje karaktervoetbal en daar leken die van Herne ook wel zin in te hebben. We kregen bij gevolg een evenwichtige partij voorgeschoteld doorspekt van meerdere pittige duels. Wambeek probeert nog het meest van beide teams de combinatie op te zoeken maar dat breekt hun kort voor de pauze zuur op. Bij het uitvoetballen van de thuisploeg kan Herne het leer onderscheppen en met één slinkse pass hun spits meteen alleen voor Sam zetten. De afwerking is fraai en Sam, die tot dan toe een zeer attente wedstrijd keept, is kansloos. Met deze kleine achterstand mag Wambeek meteen ook gaan rusten.
 
Na de pauze steken de groen-witten nog een tandje bij en wordt de druk op het doel van Herne opgedreven. Als Raul na een knappe rush foutief wordt afgestopt binnen de zestien, wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip. Bij afwezigheid van de zieke Brian mag Raul zelf de verantwoordelijkheid nemen maar hij ziet zijn nochtans niet onaardige inzet knap gepakt door de doelman van Herne. Wambeek laat de kans zo schieten om vroeg in de tweede helft langszij te komen. Er rest de thuisploeg gelukkig nog wat tijd en naar het eind van het derde kwart is het wel prijs. De centrale verdediger van Herne verkijkt zich op een steekpass van Guus en Raul komt zo alleen voor de doelman om zijn uitschuiver van daarnet goed te maken. Oog in oog met de doelman werkt hij beheerst af. Vroeg in het laatste kwart neemt Wambeek de voorsprong. Er wordt een knappe combinatie over rechts opgezet tussen Simon en Fé waarna die laatste de bal strak voor doel geeft. De doelman krijgt de bal niet onder controle en laat hem glibberen waardoor hij weer speelbaar wordt. Raul is er als de kippen bij om de bal tegen de netten te duwen en zijn team op voorsprong te schieten. Op goed twintig minuten tijd transformeert de spits van Wambeek 'from zero to hero'. Herne bokst dan nog een slotoffensief in elkaar en neemt risico's. Wambeek kan bij enkele countermogelijkheden de wedstrijd niet in een beslissende plooit leggen maar het houdt achterin gelukkig wel stand.
 
Het was knokken tot de allerlaatste minuut vandaag maar de zuurverdiende driepunter werd binnengehaald. Hopelijk evolueren de weersomstandigheden in positieve zin en kan er ook volgende week gevoetbald worden. Dan trekken onze U17 Groen richting SK Leeuw ...