Outdoor Ternat

KFC Wambeek, FC Dames Ternat en de gemeente Ternat hebben de voorbije maanden intensief samengewerkt om de accommodatie rond de voetbalterreinen uit te breiden. Zo wordt er voor het aankomende seizoen een kunstgrasveld aangelegd en worden er bijkomende kleedkamers kleedkamers gebouwd. Dit project zal door het leven gaan als 'Outdoor Ternat'.
 
Waarom Outdoor Ternat?
 
De missie van KFC Wambeek bestaat er onder andere uit een goede voetbalopleiding te bieden aan de Ternatse jeugd. Dat is nogal moeilijk zonder degelijke 'competitieve' infrastructuur. Een bewijs hiervan zijn de jaarlijkse afgelaste 160 trainingen en 45 wedstrijden, dit door de slechte staat van de terreinen. En daarom heeft de club beslist de exclusiviteit van de site van Wambeek op te geven en verder te gaan kijken dan enkel voetbal. De gemeente was onmiddellijk enthousiast en wilde direct instappen in dit project, met de steun van schepen van sport Rutger Belsack en burgemeester Luc Wachtelaer. Al deze partijen streven samen naar het objectief om van de voetbalsite van Wambeek dé site voor buitensport en buitenactiviteiten in Ternat te maken. Ook damesvoetbalclub FC Dames Ternat was meteen enthousiast en stapte onmiddellijk in het project, zij verhuizen dan ook naar de site van Wambeek.
 
In een eerste fase van het project wordt één kunstgrasveld aangelegd, het 2e terrein wordt volledig heraangelegd, het aantal kleedkamers wordt opgetrokken van 5 naar 11 en de parking wordt significant vergroot. Tot slot wordt er ook een speelweide aangelegd.
 
In de tweede fase worden nieuwe niet-voetbalverenigingen aangemoedigd om van de site van Wambeek hun thuisbasis te maken. Hiervoor bestaat de mogelijkheid een finse piste aan te leggen, een speelplein, een paddelterrein,... De KWB jiggong is zo de 1e niet-voetbalclub die verhuist naar de site. Verder wordt verwacht dat ook KLJ Wambeek deze stap zal maken.
 
Dit initiatief is een belangrijk project voor de gemeente Ternat en is een voorbeeld van intense samenwerking tussen de gemeente en haar verenigingen. De financiering van dit project gebeurt volgens een 51/49 principe (51% door de vereniging(en) en 49% door de gemeente). Dit maakt het engagement van de club(s) veel groter.
 
Het is ook het eerste grote project van die omvang in Wambeek, daarom is het ook een belangrijk project voor de deelgemeente Wambeek.
 
Foto's van de infoavond zijn hier te vinden!