Op naar minder moddervoetbal

Binnenkort is moddervoetbal verleden tijd

In de coulissen wordt het al lang gefluisterd en nu mag het ook gezegd worden.
 
Het is geen geheim dat onze club in de wijde omstreken bekend staat als de 'modderploeg' en dus is het al langer een droom om ook in Wambeek over een kunstgrasveld te beschikken. Achter de schermen is er daarom de laatste maanden door het bestuur en enkele vrijwilligers van de club hard gewerkt om samen met het gemeentebestuur tot een oplossing te komen voor het moddervoetbal in Ternat.
 
Wat is het plan?
 
Op termijn willen we de voetbalsite van Wambeek omvormen tot dé site voor buitensport in Ternat. We zouden niet KFC Wambeek heten als voetbal hierin niet prioritair zou zijn. Daarom zal in een eerste fase begonnen worden met de aanleg van een kunstgrasveld en de bouw van bijkomende kleedkamers zodat we in de nabije toekomst minder wedstrijden en trainingen moeten annuleren door de staat van de velden. Eindelijk zullen onze witte shortjes dan ook echt wit kunnen blijven :-)
 
Voor de tweede fase van de ontwikkeling van 'Outdoor Ternat' worden er momenteel plannen gemaakt voor de aanleg van onder meer een finse piste rond de velden en er zijn op termijn zelfs mogelijkheden voor een omnisportveld, pannaveldjes of een fit-o-meter. Kortom, alles dus wat kan bijdragen aan de promotie van buitensport in Ternat, of het nu voor individuen of verenigingen is.
 
Om van 'Outdoor Ternat' een succes te maken en de capaciteit van de infrastructuur zo optimaal mogelijk te benutten steken we als club dan ook de hand uit naar andere voetbal- en sportclubs in Ternat om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor het concept 'Outdoor Ternat'.
 
Een kunstgrasveld aanleggen en de bijhorende accommodatie bouwen kosten handenvol geld en energie. KFC Wambeek koos ervoor om zelf de helft van het budget te financieren en dus rekenen we in de toekomst op iedereen met een warm hart voor KFC Wambeek, voetbal en buitensport in het algemeen om mee te helpen bij het verwezenlijken van dit project.
 
Wil je zelf je steentje bijdragen en in de toekomst op de één of andere manier helpen met alles wat er komt kijken bij de aanleg van een kunstgrasveld of met het concept 'Outdoor Ternat', stuur dan zeker een mailtje naar lieven@kfcwambeek.org, of laat van je horen in de kantine.
 
Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de verdere evoluties in verband met de aanleg van het kunstgrasveld en de ontwikkeling van 'Outdoor Ternat'. Meer info volgt dus zeker nog.

En hoe staat het nu met de Kotjes?

De opbrengst van de actie 'Koekjes voor Kotjes' was dankzij jullie een groot succes.
 
Door de ontwikkelingen in het dossier van 'Outdoor Ternat' kozen we er echter voor om de aankoop van nieuwe kotjes uit te stellen tot er volledige duidelijkheid is over de nieuwe infrastructuur.
 
Nog even wachten dus maar kotjes komen er zeker!
 
Tot snel op het veld,
 
Jos Donvil