Hattrick-held Raul slaat weer toe en leidt U17 Wit naar winst

KFC Wambeek Wit - KFC Meise 3-1
 
Selectie: Sam, Fé, Guus (C), Gianni, Brecht, Anthony, Sander, Brian, Simon, Kylian, Raul
 
Spelverloop: 1-0 Raul (Kylian, 2-0 Raul (Kylian), 3-0 Raul (Kylian) ; rust ; 3-1
 
Kort verslag: Na de blamage van vorige week wisten ze bij Wambeek - voor de gelegenheid in het zwart vandaag - dat er uit een ander vaatje moest worden getapt om succesvol te zijn tegen leider Meise. En dat de focus opnieuw goed zat, werd vrij snel duidelijk. Wambeek neemt het initiatief en creëert de beste kansen. De 1-0 laat dan ook niet lang op zich wachten. De poging van Kylian wordt onderweg nog afgeremd maar Raul is goed gevolgd en knalt de openingstreffer tegen de touwen. Diezelfde Raul krijgt niet veel later een unieke kans om de score te verdubbelen. Hij omspeelt de doelman en kan alleen op een leeg doel af. Het hobbelige veld moet aan de oorzaak liggen dat hij vervolgens toch nog naast besluit. Maar Raul is mentaal sterk en laat zich niet uit z'n lood slaan. In het tweede kwart slaat hij wel opnieuw toe. Door nog twee maal te scoren maakt hij de hattrick compleet. Een sterke - uit blessure terugkerende - Kylian kruipt telkenmale in de huid van aangever. En wat stelt Meise daartegenover? De groen-witte leider speelt zeker en vast goed mee maar de verdediging van Wambeek smoort de meeste kansen in de kiem en Sam staat vandaag ook gewoon uitstekend te keepen. Met enkele goeie tussenkomsten houdt hij de voorsprong van zijn team overeind.
 
Na de pauze krijgen we eenzelfde beeld. Wambeek bouwt goed op van achteruit en versiert nog wel enkele mooie kansen alleen lijkt het niet meer te lukken er nog eentje bij de duwen. Dat lukt in het laatste kwart zelfs niet van op de stip. Anthony kan het penaltyspook dat onze ploeg nu al een tijdje achtervolgt eveneens niet verjagen. Hij knalt zijn elfmeter op de vuisten van de doelman. Helemaal in het slot lukt het Meise dan toch nog om tegen te scoren. Wambeek moet vervolgens op de tanden bijten om fysiek het einde te halen maar laat zich niet meer in verlegenheid brengen en houdt de verdiende overwinning vast.
 
Peter van de ploeg, Siebe Wauters, keek de hele wedstrijd met fierheid uit en zag dat het goed was. Zijn team schuift in de rangschikking nu naast Meise. Beide teams hebben nu 7 punten, net als Ternat dat dit weekend niet in actie komt.
 
Volgend weekend wordt er niet gevoetbald en vertrekken we op stage!