Ploegvoorstelling 2017/2018

De eerste vrijdagavond van de maand juni, ook dit jaar weer de vaste avond voor de ploegvoorstelling van het aankomende seizoen. Voorzitter Jos Donvil nam het woord voor een aardig gevulde kantine.

Beginnen deed onze voorzitter met een terugblik op het voorbije seizoen. Met een vermelding van de fantastische resultaten van onze 20 jeugdploegen, goed voor 280 spelers. En ook een speciale vermelding voor het goede werk van onze jeugdopleiding met Thibaut Geerts, die nu een vaste plaats onder de lat van de U15 van FCV Dender EH heeft. En met Riet Maes, die voor een primeur zorgde om als eerste Wambeekse speelster, haar debuut te maken bij de Red Flames.

Onze grootste sportieve activiteit op jaarbasis blijft natuurlijk ons jeugdtornooi, en dat was weer een succes met 83 deelnemende ploegen. En ook het bijhorende krakkentornooi was terug geslaagd. Waarvoor een fantastische merci aan Stefan, onze sportief coördinator van de jeugd.

Natuurlijk is het blijven leggen van nadruk op het familiale karakter van onze club het doel. En dat in het kader van verschillende activiteiten zoals onze halloweentocht, onze quiz (met dank aan Stef), onze kennismakingsdagen voor nieuwkomers, onze paasstage (met dank aan Jan) en natuurlijk ook onze jeugdstage die voor de 30e keer werd georganiseerd met terug een kleine 100 spelers (met dank aan Lieven, Jürgen en Jurgen). Ook andere activiteiten werden een groot succes zoals ons eetfeest, voor de eerste maal georganiseerd in Lombeek en onze koekjesverkoop. En we kregen ook een duwtje in de rug van Jogging Den Bos en het oude jeugdbestuur.

Ook met onze infrastructuur hebben we kleine stapjes gezet, er is verlichting geplaatst op het eerste veld wat avondmatchen mogelijk maakt. Daarnaast werd de vergaderzaal afgemaakt, zal de keuken aangepakt worden, wordt er gewerkt aan de omvorming van de oude kleine kantine tot een grote kleedkamer en blijft men ijveren bij de gemeente voor de komst van een synthetisch veld.

Komend seizoen zal er ook in een nieuwe uitrusting gespeeld worden, van onze U6 tot onze A-kern. Met dank aan sponsors Bakkerij De Bast, Brouwerij De Troch, Bouwcenter De Marie en Jurlie Sport. Ook een nieuwe training zal onze spelers kleden, met dank aan sponsors Vierendeels Group, Bakkerij De Bast, Wauters – Taelemans, Horta Van Rossem, De Voet van Keizer Karel, Conrad Meert en Bouwonderneming De Greef.

Onze activiteitenkalender blijft ook volgend seizoen goed gevuld. Initiatiedagen begin augustus, de BBQ, enkele fundraising initiatieven, Halloween, de quiz, onze jeugd- en paasstage, het eetfeest en het jeugdtornooi.

Als we eens kijken naar onze eerste ploegen, kunnen we stellen dat beide ploegen tot het einde meespeelden voor de promotie. Uiteraard zijn er ook naar volgend seizoen toe ambities. Sportief zou de A-kern toch bij de eerste 6 moeten kunnen eindigen en ook onze B-kern zou moeten kunnen meedoen met de top 6 of zelfs de top 3. Belangrijk is wel dat alle spelers van de 2e ploeg spelers van Wambeek moeten zijn, buiten zij die afvallen van de 1e ploeg. En als objectief zouden volgend seizoen toch minstens 2 jeugdspelers moeten kunnen proeven van de A-kern, vandaar een nieuw concept omtrent coördinatie vanaf U17 tot de B-ploeg om de juiste spelers sneller te kunnen detecteren en kansen te geven.

Jammer genoeg hebben enkele spelers de A-kern verlaten: Lignon Hugo (KFC Lennik), Van Der Kelen Jaimie (VK Borchtlombeek), Marquez Bruno (stopt) en Van Vaerenbergh Tom (stopt). De overige spelers blijven en er komen volgend seizoen 7 spelers onze rangen versterken: Ahmimed Redouan (Denderzonen Pamel), Anthoons Ben (KFC Lennik), Augello Kevin (FC Ganshoren), Jacobs Giovanni (KVC Itna Itterbeek), Pinon Jeoffrey (Eendracht Buggenhout), Polfliet Arno (VK Liedekerke) en Tassignon Jeremy (KSK Halle).

Ook bij onze B-kern gebeurden enkele transfers. 4 spelers hebben de ploeg verlaten: De Baerdemaeker Tom (stopt), Marchal Lucas (stopt), Vander Mijnsbrugge Erwin (stopt) en Vander Mijnsbrugge Wouter (stopt). Deze worden opgevangen door het aantrekken van Kerckhoven Jens (jeugd), Annoot Steve (EMI Essene), Reygaerts Bjorn (VK Borchtlombeek) en Van Den Haute Jeroen (Eendracht Hekelgem).

Compleet zien beide kernen er dan als volgt uit:

# A-kern # B-kern
1 Dieter Vanzeebroeck (GK) 1 /
2 Glenn Retoré 2 Yarne Leuckx
3 Jeremy Tassignon
3 Cedric Neukermans
4 Ben Anthoons 4 Steve Annoot
5 Tim De Bel 5 Jordy De Beys
6 Redouan Ahmimed
6 Lode Couvreur
7 Siebe Wauters 7 Remco Bouckaert
8 Tom Desmet 8 Jolan Wauters
9 Jeoffrey Pinon 9 Neal Anthoons
10 Clegy Wambacq 10 Edward Van Lint
11 Gunter Thiebaut 11 Jens Kerckhoven
12 Arno Polfliet 12 Jens Pauwels
13 Thieffen Vanhoutte 13 Bjorn Reygaerts
14 Thomas Van Poucke 14 Bram Timmermans
15 Dries Arijs 15 Sam De Groof
16 / 16 Yarne Vanden Bossche
17 Michaël Roels 17 Brent Pauwels
18 Niels Vereertbrugghen 18 Tim Hertveldt
19 David Van Dessel 19 Jeroen Van Den Haute
20 Thomas Van Der Mauten 23 Giovanni Jacobs (GK)
21 / 29 Jorn Parrein (GK)
22 Kevin Augello
23 Giovanni Jacobs (GK)
29 Jorn Parrein (GK)
74 Bart Du Rang

Tot slot moeten er ook enkele topvrouwen voorgesteld worden, zonder hen zou het voetbal in Wambeek niet hetzelfde zijn, misschien zelfs niet mogelijk. Een welgemeende merci aan Anja, Petra, Christel, Natascha, Marina en Maria. Maar ook enkele mannen: André en Lieven.

Hopelijk zal iedereen evenveel plezier beleven aan het voetbal op Wammek dan vorig seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Click the icon to lock. Turn the wheel to scroll.
Lorem ipsum dolor sit amet, utinam nusquam alienum cum ei, no maluisset constituam nec. Eam omnium conclusionemque ea, alia partem consequuntur per ut. Ea has viris mandamus patrioque, vim vidit dolore accommodare ne. Purto doctus constituam qui eu, scripta qualisque has ei, id mea solum verear invidunt. Nec vidit bonorum ea, te minimum fierent sadipscing vix.